Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 033 - 277 16 37
  • info@avizoscherpenzeel.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Meer keuzes

Zorgverzekering

Eigenlijk is de medische zorg in Nederland best goed geregeld. Huisarts, specialist, ziekenhuis, alles is voor iedereen toegankelijk. En dat zelfs (bijna) kosteloos. Wanneer je dat leest zou je bijna denken dat niemand zich zorgen hoeft te maken. En op zich klopt dat wel………… voor veel behandelingen.

Maar misschien is het toch verstandig daar even wat dieper in te duiken. Want de praktijk laat toch echt iets anders zien.

Wie ziek is wil beter worden. Hoeveel beperkingen mogen er dan opgeworpen worden?  

Voor iedereen bestaat de zgn. ‘Basisverzekering’. Veel van de alledaagse zorgkosten vallen daar gewoon onder. En de overheid bepaalt welke kosten dat zijn. Denk aan de huisarts, medicijnen, specialisten en ziekenhuisopnames. Veel daarvan worden zelfs onbeperkt vergoed.

Maar om de zorgkosten toch een beetje in de hand te kunnen houden heeft de overheid tevens voor heel veel zorgkosten een plafond ingesteld. Denk dan bijvoorbeeld aan fysiotherapie en psychotherapie.

Maar belangrijker is dat om diezelfde reden heel wat behandelingen zelfs volledig van vergoeding zijn uitgesloten. En die lijst is lang. Erg lang. 
Wat erg vervelend is wanneer bestaande behandelingen niet (meer) voldoen en je daarom zou willen uitwijken naar andere oplossingen.  

Zo blijken heel wat medicijnen niet voor vergoeding in aanmerking te komen. En wat te denken van een behandeling in buitenland?

Om die gaten te vullen hebben de diverse zorgverzekeraars in Nederland hun zgn. ‘aanvullende verzekeringen’ bedacht. Alleen doet iedere zorgverzekeraar dat op zijn eigen manier. En juist dát maakt vergelijken zo lastig. Want feitelijk zouden we die aanvullingen moeten beoordelen op basis van ‘wat niet is genoemd wordt ook niet gedekt’.

Maar...... wat is dan allemaal niet genoemd? 

Veel zorgverzekeraars hebben met de diverse zorgverleners contracten afgesloten. En kortingen bedongen. Met als gevolg, dat de zorgverzekeraar bepaalt welke specialist de behandeling zal uitvoeren. En dus bepaalt de zorgverzekeraar ook de plaats waar dat zal gebeuren. 

Is dat erg? Niet wanneer het geen probleem is om voor een behandeling of ziekenhuisopname heel wat meer kilometers te moeten rijden. En ook niet wanneer de bezoekers het ook geen probleem vinden al die kilometers extra te moeten rijden. Maar waar ligt dan de grens.  

Erger nog, welke situatie ontstaat wanneer patient en de aangestelde specialist samen niet (meer) door één deur kunnen. Wie bepaalt dan wat er gebeurt? 

Kortom, neem je samen met jouw huisarts de beslissingen, of mag de zorgverzekeraar alles bepalen? 

Met deze vorm geniet je simpelweg de meeste vrijheid. Je kiest samen met jouw huisarts de behandelaar en de plaats. En daarna is het aan de zorgverzekeraar om de kosten daarvan te vergoeden.
Heeft jouw zorgverzekeraar een 'overeenkomst' met de specialist die je had gekozen, dan stuurt die zijn factuur gewoon rechtstreeks naar jouw zorgverzekeraar.
Ontbreekt die overeenkomst, dan stuurt de specialist zijn declaratie gewoon naar jou toe, jij declareert de factuur vervolgens bij de zorgverzekeraar, waarna die zorgverzekeraar alsnog voor betaling zorgt. 

Iets duurder. Dat wel. Maar wel met maximale vrijheid.

Of zullen wij je helemaal ontzorgen?

Ons werk is het om met je te inventariseren aan welke eisen jouw zorgverzekering allemaal zou moeten voldoen. Hoeveel 'zekerheid' en rust je zoekt. Wanneer we dat weten gaan we voor je op zoek naar de verzekeraar die in jouw geval voldoende dekking geeft. En wanneer je het dan met de door ons gevonden oplossing eens bent, sluiten wij die verzekering daar voor je af en zijn wij vanaf dat moment jouw eigen particulier adviseur. 24/7

Dan weet je bovendien zeker dat: 

  • Polissen steeds worden gecontroleerd op juistheid. Iedere keer weer.
  • Onverwachte premieverhogingen worden voorkomen
  • Periodiek wordt nagegaan of de polis nog steeds de juiste dekking geeft
  • Indien nodig ook tussentijds overgestapt kan worden naar een andere verzekeringsoplossing